There was an error in this gadget

Nufnang Ads

Saturday, January 9, 2010

ALAHAI...PEDULI KE???...












Assalamualaikum n salam 1 Malaysia buat semua...

Ni nk cite skit psl Konset Amal Tabung Sinar Peduli yang saya pergi semalam...
Overall rating dari 10 blh r bagi 6 kot...

Agak banyak ketidaksempurnaan konsert ni...
Yang paling ketara x menepati masa...sampai de mak cik n pak cik yang dok sebelah saya komplen...janji melayu le katakan...hoho...sptutnya kene tuko r...jd janji 1 Malaysia kn...hoho...

Beside that, agak hambar ng mc mlm tu yg agak...ntah r...cm x natural r...lawak die buat pon x jadi...n cm hambar r senang cakap...kurang pengalaman lagi kot...sb x pernah pon kenal dia tu...rsanye mc expokonvo ritu lg ok kowt...hoho...

Lepas tu de plak kesilapan tech mse group Irsyadi nk perform...so x jd nyanyi lgu hit dorg...hampa ktorg sebagai penonton ni...hoho...(padahal x knl pon dorg ni...ntah r...dlu de tgk de group dr kipsas nma irsyadi gk...tp...same ke?...wallahualam...)

Yang paling vast tu...dik2 nun...dengar kta ni konsert ala2 nasyid...tup2 kuar le plak artis ni...Fazra...ng attire yg bukan imej muslimah sejati gitu...hoho...teringat perlian uncle sebelah kita mlm tu...ni le 'nasyid kontemperori'....hua3...sejak bila le plak nasyid kontemperori bukak2 tudung uncle oi...

Paling x puas ati...kt poster de ramai artis yg dikabokan tuk perform...tup2 de cuma, Muslim Voice(finalis akademi nasyid), Irsyadi, Alif AF6(bru kenal je), Aiman(2nd runner up Akademi Nasyid), ng Fazra...juara Akademi Nasyid xde, Salima AF xde... Walaupon bkn r berharap sgt nk tgk dorg perform...tp tu jnji tu kn...hoho...

Dewan mlm tu nmpak lengang sgt2 beb...sb x penuh mana pon...separuh pon x smpai...yg frust skali tu...rsenye bdk2 UMP ni x ramai mana pon kalu x jmput org2 dari luaq...xtau le napenye le smbutan xmmberansangkan...bukan slalu blh tgk konsert live dari halaman UMP ni...kita frust tol ng smbutan UMPian ni...tau r artis2 jmputan tu bkn r popular sgt...tp...at least...sokong r org nk wt amal...hoho...tol xkonsep amal cmni?...yg penting maruah UMP tu sndiri...buat kt UMP tp tuan rumah pon bg smbutan yg hambar je...cmne ni?!

Akhir bicara...buat le amal bnyak2...hoho...sedekah r selagi boleh...mana tau ari ni ari org...len kali ari kita...byangkan kalu rini kita x tolong org, nnti kita susah? Kalau ikut hukum karma...xdenye akan ditolong...tol x kita ckp? So...bukak minda jgn lena... N nk mintak maaf le kalu de org yg terasa, marah, geram ng post yg dibuat ni... Kita just komen tuk kebaikan...bkn tuk kontriversi k... Ada hati rasa, ada mulut bicara, ada pena utara, ada akal pk2 le.... Sekian post tuk sekian kalinya ni...hoho...

2 comments:

Jaj@n said...

sape nak dtng klau lagu2 nasyid.. bukan nak ketepikan nasyid tu.. masalah nyer ump ni terlalu islamik giler.. klau ye pon nak buat konsert, panggil la 2-3 artis2 yg hot2.. ni tah hape..

sbb tu aku sndiri buat konsert kat luar.. lg berbaloi.. huhuhu..

amirul_asyraf said...

mlm tu bukan nasyid je de...
de ramai artis kntemperori...
agak sedap sore dorg just kurang popular je...
alif af6 tu sedap, fazra pon,
aiman agak popular r...
ok gk pe...xde r kureng pon...just xde 'boom' tu je yg xbest sgt...mendatar je persembahan mlm tu...