There was an error in this gadget

Nufnang Ads

Tuesday, September 27, 2011

ALAHAI...SCALING???

Hari ini aku dengan kawan-kawan aku....off day pergi ke bandar...untuk ambil result blood test dengan medical checkup+x-ray...memang kepenatan yang luar biasa aku rasai walaupon bukan jalan mana-mana sangat pon...pelik...tapi benar...huhu...

After semua selesai...sorang member aku ni ajak le pergi klinik gigi kerajaan...katanya nak buat scaling...dah lama tak buat...

Scaling??? Apa benda scaling tu? Ha...memang perak le aku seketika...sebab tak tau scaling tu...

Sebenarnya...scaling gigi tu dia proses untuk membuang kerak-kerak kat gigi...yang degil-degil tu...sepatutnya setiap 6 bulan sekali patut buat...tapi tu lah first time seumur hidup aku pernah buat...teruk kan...

Scaling gigi ni agak menyakitkan lah jugak...depend pada tahap kedegilan dan ketebalan kerak gigi tu...lagi tebal dan degil...lagi lah sakit...sebab lagi susah nak buang...memang pengalaman yang tak kan aku lupakan lah sepanjang umur hidup aku...walaupon sakit sikit tapi lepas tu gigi akan lebih cantik dan sihat...hehe...

So...kawan-kawan...yang belum pernah try scaling gigi...pergi le cuba...kalau kat klinik kerajaan yang aku pergi tadi tu...sebelah dengan wisma negeri Pahang tu...murah saja...kena bayar rm3 saja...kalau kat swasta tak tahu lah...jangan takut-takut ye...try tau...jangan tak try...

3 comments:

HaNa said...

aritu pn aq dh wat scaling gigi.. doktor suggest aq wat setahun sekali je.. sbb gigi aq x bape nk berkerak sgt.. ngeh3.. :p

amirul_asyraf said...

ek? ntah lh...doktor tu xsuggest pape kt ak pon...ak just baca2 dlm tenet aje...suggestion overall...huhu...

Sufinah Yussof (SY) said...

owh~ nak~~~ tapi tak tahu nak g dengan sape. huhu~ tak pernag g bandar pob lagi sejak buka sem. huhu~