There was an error in this gadget

Nufnang Ads

Saturday, September 24, 2011

ALAHAI....NASIB KO LE TANDAS....

Tandas...atau lebih gemar dipanggil toilet oleh student...may be sb glamor skit...BI kn...aku tengok sangat kasihan...

Mana tak nye...pengguna-pengguna nye yg sangat-sangat 'berhemat' dan 'berhemah'...dh guna xreti2 nak flush...ape ke pemalas sangat le org skrg nie...pemalas tahap gaban sampai nak flush pon malas...

Nk jirus2 sisa2 buangan yg berselerakan kt area tandas pon malas...apa nak jadi kalau nak buat benda tu pon malas...APA NAK JADI!!!

Sampai bila nak jadi seorang yang pengotor...pengotor...pengotor!!! Bukan ke kebersihan itu sebahagian dari iman...kalau diterjemahkan...kekotoran menyebabkan iman pon tergugat le...setuju tak???

Bila le Malaysia nak maju kalau rakyat2 nye pemalas...even nak flush toilet yang dia sendiri guna...aduhai...malang sungguh negara kita ada warga pemalas sampai macam ni sekali...

Andai kata ada pembaca-pembaca yang sedang membaca ini sebahagian dari manusia yang disebutkan dalam petikan...bawa-bawa lah berubah...jangan pentingkan diri sendiri ye...kita hidup bermasyarakat...

Sekian posting untuk kali ini...wassalam...

No comments: